Smelt

‘Het smelt. Haast onzichtbaar, maar het smelt.’

In juni 2021 zag een aangrijpende voorstelling het voetlicht: gespeeld door o.a. oud-operazanger Ernst Daniel Smid gaat Smelt over zijn leven met de ziekte van Parkinson en over de vergankelijkheid van het leven in bredere zin.

Smelt poster

Home » Projecten » Smelt

Smelt tekstboek

In Smelt worstelen twee acteurs met hun leven, hun identiteit en hun carrière. De een (Roán ten Cate, 24 jaar) is net afgestudeerd van de toneelschool en vastberaden om de wereld te veroveren. De ander (Ernst Daniel Smid, 67 jaar) had die wereld ooit aan zijn voeten liggen, maar met het verstrijken van jaren is zijn glansrijke carrière als een van de grootste operazangers van Europa langzaamaan steeds meer in verval geraakt – evenals zijn eigen lichaam, nadat bij hem een aantal jaar geleden de ziekte van Parkinson werd geconstateerd. Samen bevinden zij zich in twee tegengestelde levensfases: de een aan de voet van de Olympus, vol hoop en goede moed, de ander aan de andere kant van de berg, na er na een glorieuze beklimming keihard te zijn afgedonderd.

Smelt stond in de zomer van 2021 in Theater aan de Parade in Den Bosch en toerde in het daarop volgende najaar door het land. Op dit moment wordt het stuk bewerkt tot een film.

Smelt programmafolder

Als creatief vormgever voor producent Pelgrim Maakt ontwikkelde ik het artworkconcept voor Smelt, dankbaar gebruikmakend van een intrigerende portretfoto van Ernst Daniel Smid door William Rutten.

 

+  artworkconcept  boekingsflyer
+  poster  programmafolder
+  tekstboek

Smelt programmafolder opengeklapt

Een prachtige scènefoto in combinatie met het luikgevouwen ontwerp van de programmafolder zorgt voor een geweldige dieptewerking, waardoor de bezoeker al vóór aanvang het verhaal wordt ingezogen.

Stapel Smelt tekstboeken

Ook maakte ik een voor verkoop bedoeld tekstboek op, met daarin het hele script en een tiental indringende fotospreads. Een deel van de opbrengst ging naar Stichting ParkinsonNL.

Smelt tekstboek met script

Daarnaast breidde ik de huisstijl van producent Pelgrim Maakt uit met enkele stijlelementen die naast het artwork van Smelt ook op dat van toekomstige voorstellingen zullen terugkomen, om zo eenheid en herkenbaarheid in de producties van Pelgrim Maakt te brengen.

Smelt tekstboek fotospread

Marksson Media geeft vorm aan cultuur. Grafisch ontwerp en mediaproductie voor musical en theater. Benieuwd naar wat ik voor jouw productie kan betekenen?

Portretfoto Ernst Daniel Smid © William Rutten. Scènefoto programmafolder © Bart Grietens. Portretfoto’s programmafolder © Barry Schmitz

Klaar voor aanvang?

Ik auditeer graag naar de rol van creatief productiepartner!

Stuur een e-mail naar info@markssonmedia.nl of een appje naar 06 185 44 222.

Of doe lekker sociaal via Facebook, Instagram of Twitter.

Bellen?   Dat heeft niet zoveel zin, want mijn telefoon staat vaak op stil (ik kom te veel in theaters denk ik). Stuur me een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!