Smelt – de Film

‘Het smelt. Haast onzichtbaar, maar het smelt.’

Begin 2023 kwam de verfilming uit van Smelt, met Ernst Daniel Smid over zijn leven met de ziekte van Parkinson en over de vergankelijkheid van het leven in bredere zin.

Smelt de Film poster

Home » Projecten » Smelt – de Film

Smelt de Film uitnodiging

In Smelt worstelen twee acteurs met hun leven, hun identiteit en hun carrière. De een (Roán ten Cate, 24 jaar) is net afgestudeerd van de toneelschool en vastberaden om de wereld te veroveren. De ander (Ernst Daniel Smid, 67 jaar) had die wereld ooit aan zijn voeten liggen, maar met het verstrijken van jaren is zijn glansrijke carrière als een van de grootste operazangers van Europa langzaamaan steeds meer in verval geraakt – evenals zijn eigen lichaam, nadat bij hem een aantal jaar geleden de ziekte van Parkinson werd geconstateerd. Samen bevinden zij zich in twee tegengestelde levensfases: de een aan de voet van de Olympus, vol hoop en goede moed, de ander aan de andere kant van de berg, na er na een glorieuze beklimming keihard te zijn afgedonderd.

Smelt tourde in 2021 als theatervoorstelling door het land en werd in het najaar van 2022 door producent Pelgrim Maakt i.s.m. filmproducent MILKK vereeuwigd als film. De feestelijke première van de verfilming vond plaats in januari 2023 in Tuschinski Amsterdam.

Smelt de Film programmaboek

Als creatief vormgever voor producent Pelgrim Maakt ontwikkelde ik het artworkconcept voor Smelt, dankbaar gebruikmakend van een intrigerende portretfoto van Ernst Daniel Smid door William Rutten.

 

+  artworkconcept  perswand
+  poster  programmaboek
+  uitnodiging première

Smelt de Film uitnodiging

Het programmaboek voor de première werd een visuele vertelling van het bijzondere opnameproces, met paginagrote foto’s van achter de schermen.

Smelt de Film perswand

Marksson Media geeft vorm aan cultuur. Grafisch ontwerp en mediaproductie voor musical en theater. Benieuwd naar wat ik voor jouw productie kan betekenen?

Portretfoto Ernst Daniel Smid © William Rutten. Setfoto’s programmaboek © Barry Schmitz

Klaar voor aanvang?

Ik auditeer graag naar de rol van creatief productiepartner!

Stuur een e-mail naar info@markssonmedia.nl of een appje naar 06 185 44 222.

Of doe lekker sociaal via Facebook, Instagram of Twitter.

Bellen?   Dat heeft niet zoveel zin, want mijn telefoon staat vaak op stil (ik kom te veel in theaters denk ik). Stuur me een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!